«        »

צרובים

הסרט “אמא של שמרי” (ישראל, 2008) התקבל לLIDF (פסטיבל הסרטים הדוקומנטריים בלונדון). הוא יוקרן בבריטיש מיוזיאום ברביעי לאפריל , זאת אחרי שהסרט הוקרן בבכורה בילאומית בפסטיבל הסרטים בחיפה, ובבכורה עולמית בלינקולן סנטר, ניו יורק. כמו כן הסרט נמצא בסיבוב הקרנות באיטליה, הוקרן בסינמטקים בארץ ויהיה חלק מהעונה הישראלית של יס דוקו.

“אמא של שמרי” מתעד את סיפורה של מרית צמרת, ששמרי, בנה הבכור, החליט לצאת כנגד כל מה שהאמינה בו, ומסרב להתגייס לצה”ל, ‘צבא הכיבוש’ כהגדרתו. הסרט, בבימויו של אורי בן-דב, מתעד את סיפורה של מרית צמרת , ששמרי, בנה הבכור, החליט לצאת כנגד כל מה שהאמינה בו ומסרב להתגייס לצה”ל. מרית, בת קיבוץ, האמינה בכל ליבה שעל שימרי להתגייס ולתרום את חלקו, וראתה בדאגה גדולה את הסכנות שהסירוב מביא. אבל עכשיו, כשבנה פועל בניגוד גמור לדעתה, כשהוא עומד למשפט צבאי וסכנה של עונש כבד מרחפת מעליו – מה עליה לעשות? להלחם בו או לתמוך בו למרות הכל?

הסרט מביא תיעוד מבפנים של הדרמה ומלווה את המסע אליו יצאה מרית: אל הדילמות העמוקות והמודחקות של החברה הישראלית, ואל הדילמות האישיות והמשפחתיות – והשאלות הקשות שעולות מול בנה.

***

הפרוייקט התיעודי “עזה-שדרות“, שכתבתי עליו לא פעם, מועמד השנה לפרס האמי הבינלאומי בקטגוריית מדיה דיגיטלית. הטקס יתקיים ב30 במרץ. בימים אלה נערך הפרוייקט לסרט תיעודי באורך 52 דקות, אשר ישודר בערוץ שמונה. עוד על הפרוייקט: כאן

***

” ואלס עם באשיר” ממשיך לעורר הדים בלבנון ועותקים פיראטים של הסרט בדולר ושלושים נמכרים ברחובות הבירה ביירות

lebanon_03_10_09_gilbert_waltz_with_bashir_edit.jpg
13.03.2009 17:17 מאת כהן ליאור

רסיסי תגובות | כתובת טרקבק

תגובות »

עדיין אין תגובות.

שם
דוא"ל
אתר
תגובתך (הקטנה | הגדלה)
ניתן להשתמש בתגיות <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> בתגובתך.