« נראה מעניין: שמונה עשרים ושמונה נראה מעניין: איש הגשם האמיתי »
היה מעניין: "השאלונים"
רביעי, 25.4.2007, יס דוקו, 22:00
לפי יס, מדובר ב"ניסוי תיעודי בארבעה פרקים המציג ראיונות נוקבים עם אנשים בלתי שגרתיים הנשאלים כולם שאלות בארבעה נושאים: אהבה, מין, מוות וכסף." בלתי שגרתיים? אולי בפרק על מין (למה מין ולא סקס?), בפרקים האחרים אפשר להתווכח על זה. אבל בין לבין משובצות תשובות אסוציאטיביות של אנשים שהם – לפחות למראית עין – רגילים לגמרי. אם משהו צריך להישאר מהסידרה הזו כתיעוד היסטורי-תרבותי, זה הקטעים האלה, כמין קפסולת זמן שמתעדת נכון לעכשיו מה יחס האנשים לסוגיות של אהבה, מין, מוות וכסף. מעניין יהיה לראות את זה בעוד חמישים ומאה שנים מעכשיו. מה ישתנה, אם בכלל?
הפרק שעוסק במין הוא הראשון וחבל. כדאי היה להתחיל באחד הנושאים האחרים, הפחות מציצניים. זה גם לא הפרק הכי טוב ממילא. בעיניי, "אהבה" הוא הטוב שבפרקים.
הצילום והעריכה, אגב, מהמשובחים שנעשו במקומותינו.
יוצר הסידרה: יאיר קדר, בימוי: דורון סולומונס, הפקה: נורית קידר.
4 תגובות »
אותי זה קצת שעמם, אבל ראיתי רק את המין והמוות.
סדרה קצת משונה, אבל מעניינת. קצת מעצבנת, ועשויה היטב. אולי צריך להתרגל אליה.
סדרה מצוינת. מרגשת, חזקה, עשויה היטב
בבקשה!! שמישהו יגיד לי איך אוכל לראות פרק משאלונים שיש בערוץ שמונה או ביס דוקו.. בבקשה עם מישהו יודע על קישור או שידור חוזר או משהו שאוכל לראות את הפרק באינטרנט או טי וי שיעזור לי זה נורא חשוב לי!~!! תודה מראש..